'Sinkgraven kan alles met zijn linkerbeen, in de zomer gaat hij naar een grote club'
De Roon looft stylist van Heerenveen

'Sinkgraven kan alles met zijn linkerbeen, in de zomer gaat hij naar een grote club'

26-11-2014 10:22
1

Marten de Roon denkt dat ploeggenoot Daley Sinkgraven een mooie carrière staat te wachten. Dat zegt de aanvoerder van sc Heerenveen in de nieuwste editie van Voetbal International.

"Hij is zo lichtvoetig, hij danst bijna over het veld. Met zijn linkervoet kan hij alles. Daley is een speler voor wie mensen naar het stadion komen", reageert De Roon lyrisch in het weekblad. "Ik hoop en denk niet dat hij in de winterstop al vertrekt, maar in de zomer zal hij zeker naar een grote club gaan." Een van de clubs waar Sinkgraven vaak aan wordt gelinkt, is ook Ajax. Tot een transfer is het echter nog nooit gekomen.

Ook over Marco van Basten, die de Friezen recentelijk coachte, is De Roon lovend. "Wat ik erg in hem waardeer, is dat hij zich ook in de groep kwetsbaar durfde op te stellen. In een nabespreking vertelde hij wat er fout was gegaan, maar zei er eerlijk bij dat hij het vanaf de kant ook niet meteen had gezien. Hij ging tijdens de roerige periode bij Heerenveen ook altijd zijn eigen gang en hield de spelers in de luwte."