Snoeiharde kritiek voor Liverpool-doelman: ''Hij is nog erger dan Dracula''
Mignolet krijgt de wind van voren

Snoeiharde kritiek voor Liverpool-doelman: ''Hij is nog erger dan Dracula''

26-11-2014 12:16
2

Het probleem van Liverpool is niet de verkoop van sterspeler Luis Suarez, maar het continue vertrouwen van coach Brendan Rodgers in doelman Simon Mignolet. Dit stelt Bruce Grobbelaar, oud-keeper van Liverpool.

Hoewel Liverpool afgelopen seizoen dicht bij een kampioenschap was en als tweede eindigde, kreeg het liefst vijftig doelpunten tegen. Kampioen Manchester City kreeg er 37 om de oren. Keeper Mignolet moest in de twaalf competitiewedstrijden die nu zijn gespeeld al achttien keer vissen. Hij is het grote probleem, volgens Grobbelaar. "Elk team dat vijftig doelpunten tegen krijgt, zou nooit tweede mogen eindigen. De brille van Suarez en Daniel Sturridge maskeerde dat met veel goals", zegt de oud-doelman uit Zimbabwe tegen BBC.

Volgens Grobbelaar is het belangrijk een keeper op te stellen die niet zoveel ballen door laat. Het contracteren van de nu 26-jarige Belg Mignolet was een grove fout. Mignolet kwam in 2013 over van Sunderland. "Ik vind hem nog erger dan Dracula", aldus Grobbelaar. "Dracula komt af en toe tenminste uit zijn grafkist. Mignolet blijft maar op zijn lijn staan en doet verder niets. Als doelman moet je heerser zijn in het hele strafschopgebied. Het is geen raketwetenschap: uit je doel komen en je pakt of de bal of je krijgt een vrije trap mee", besluit Grobbelaar, die in dertien jaar bij Liverpool zes prijzen won.