'Agressief' Ajax mag zich achter de oren krabben na bekendmaking statistieken
Ajax pakt van alle clubs de meeste kaarten in de CL

'Agressief' Ajax mag zich achter de oren krabben na bekendmaking statistieken

26-11-2014 12:40
13

Het Champions League-seizoen zit er weer bijna op voor Ajax. Het is de Amsterdammers wederom niet gelukt te overwinteren. Dat Ajax in een lastige poule zat, blijkt ook uit een aantal statistieken.

De UEFA heeft vele statistieken bijgehouden en daar een lijst van gepubliceerd op de eigen website. Daar valt te lezen dat Ricardo van Rhijn in de vijf Champions League-wedstrijden vijftien overtredingen heeft gemaakt. De rechtsback is met dat aantal het meest bestraft van alle spelers. Stefan Kiessling van Bayer Leverkusen staat met veertien overtredingen tweede.

Wedden

Meer odds

Een andere Ajacied die zich nog een achter de oren mag krabben, is Joël Veltman. De centrale verdediger kreeg vier gele kaarten, waaronder twee (en dus rood) tegen Barcelona. Alleen in de wedstrijd tegen APOEL Nicosia kreeg Veltman geen prent van de scheidsrechter. De statistieken geven aan dat Ajax dit seizoen moeite had zich staande te houden op het hoogste voetbalniveau. Naast Veltman kreeg ook Mauricio dos Santos Nascimento van Sporting Lissabon vier gele kaarten.

De UEFA rekende na dat Ajax de meeste gele kaarten heeft verzameld (zestien) en derde in het rijtje staat met clubs die de meeste overtredingen achter hun naam hebben. Een speler die wel positief is opgevallen, is Davy Klaassen. De middenvelder heeft meer dan 59 kilometers afgelegd en staat op de achtste plaats.