Cruijff: Hij had moeten voorkomen dat Zlatan in de verre hoek kon schieten
Cruijff vindt het zonde dat Ajax vervalt in oude fouten

Cruijff: "Hij had moeten voorkomen dat Zlatan in de verre hoek kon schieten"

26-11-2014 13:00
7

Johan Cruijff zag Ajax dinsdagavond niet onaardig spelen, maar weet ook dat de Amsterdammers het op beslissende momenten weer lieten liggen tegen Paris Saint-Germain (3-1 verlies).

"Als je zo goed speelt in het begin, moet je ook scoren. En dat laten ze weer na", aldus Cruijff in gesprek met Helden Online. "En dan moet je aan de andere kant verdedigend geen onnodige steken laten vallen. Dus aan beide kanten maakten ze beslissende fouten, daardoor viel alles net weer verkeerd. Ajax komt op 1-1, maar maakt daarna verdedigend meteen weer een fout", doelt de legendarische nummer veertien op het doelpunt van Zlatan Ibrahimovic.

De Zweedse spits kon makkelijk wegdraaien van Mike van der Hoorn, die volgens Cruijff niet slecht speelde. "Maar bij de tweede goal had hij moeten voorkomen dat Zlatan in de verre hoek kon schieten. Dat is dan zo zonde, want dat zijn best simpele basisregels. Over die derde goal hoeven we het niet te hebben", was Cruijff duidelijk. Niki Zimling verspeelde de bal knullig en Edinson Cavani kon simpel scoren.

Cruijff vertelde ook nog als acteur te zijn ingehuurd. Woensdag wordt op het documentairefestival IDFA in Amsterdam de Lionel Messi-documentaire vertoond en daar is Cruijff ook in te zien. "Het klopt dat we een soort van rol spelen, maar verder ben ik helemaal mezelf. Ik zit in een druk restaurant met Jorge Valdano te praten over Messi. We hadden van tevoren wel een beetje meegekregen wat de bedoeling was, maar verder waren we vrij om zelf in te vullen wat we zouden zeggen over Messi", besluit Cruijff, die het leuk vond om te doen.