Voormalig Heerenveen-ster sneeuwt onder in Duitsland: Je moet áltijd hard werken
Het verblijf van Djuricic in Duitsland is nog geen onverdeeld succes

Voormalig Heerenveen-ster sneeuwt onder in Duitsland: "Je moet áltijd hard werken"

26-11-2014 13:37
2

Filip Djuricic speelt zijn wedstrijden momenteel bij FSV Mainz 05. De oud-speler van sc Heerenveen kwam tot tien officiële wedstrijden, maar tevreden zijn ze in Duitsland allerminst.

Negen wedstrijden in de Bundesliga en één in de DFB Pokal, dat is de oogst van de 22-jarige middenvelder tot nu toe. De huurling van Benfica heeft zijn rol in het team nog niet echt gevonden, weet trainer Kasper Hjulmand. "Hij moet leren dat er meer tempo en kracht van een speler gevraagd wordt in de Bundesliga'', zegt Hjulmand in gesprek met Kicker. ''Je moet hier áltijd hard werken."

Wedden

Meer odds

De coach denkt dat Djuricic dat bij zijn vorige clubs Benfica en Heerenveen minder heeft meegemaakt en dat hij wellicht moet wennen aan het niveau van de Bundesliga, waarin Mainz negende staat. Het heeft ertoe geleid dat het voormalige talent van Heerenveen nog geen enkele keer de negentig minuten heeft volgemaakt. "Het is belangrijk dat hij weer de speler wordt die hij in Heerenveen was", wenst Hjulmand.

Djuricic scoorde twintig keer in 99 Eredivisie-wedstrijden en gaf 23 assists. Sinds zijn overstap naar Portugal en nu naar Duitsland, is het een stuk minder gegaan met de middenvelder. ''Wanneer hij de volgende stap wil zetten, zij Filip toch wat doelgerichter moeten worden'', denkt Hjulmand.