Van der Wiel: Veel jongens waren onder de indruk van Ajax
Ajax maakte indruk op PSG

Van der Wiel: "Veel jongens waren onder de indruk van Ajax"

26-11-2014 14:02
8

Goed positiespel is niet genoeg om wedstrijden te winnen. Zeker niet op het hoogste Europese niveau. Ajax speelde in Parijs zeker niet slecht, maar deed te weinig met de bal. Dat is althans de mening van Gregory van der Wiel.

Waar het leek alsof Paris Saint-Germain voor eigen publiek inzakte, was dat volgens Van der Wiel niet zo. "Het was niet het plan om Ajax te laten komen, ze dwingen dat af", citeert Ajax Life de rechtsback. Ajax kwam dan wel, kansen werden er door PSG niet weggegeven. "Veel jongens waren onder de indruk van de kwaliteiten van Ajax", vervolgt Van der Wiel. "Kishna, Andersen en Serero sprongen er wel uit. Ajax heeft veel goede jeugdspelers en dat ze met zulke jonge jongens zo goed kunnen spelen tegen een ploeg van ons niveau dwingt wel respect af."

Hoewel PSG het af en toe lastig had, vertrouwde de voormalige Ajacied op de kwaliteiten van zijn eigen team. "We hebben maar een halve kans of counter nodig en kunnen zo een doelpunt scoren. Alleen goed positiespel is niet genoeg'', doelt hij op Ajax en het feit dat de landskampioen al acht Europese wedstrijden niet wist te winnen. ''Er had meer in gezeten voor ze, maar je moet ook kansen creëren."

Boilesen
Van der Wiel raakte Nicolai Boilesen in de wedstrijd vrij ongelukkig en bezorgde zijn ploeggenoot een waarschijnlijk ernstige blessrue. "Normaal gesproken krijg je een tikkie, doet het even pijn en sta je weer op", aldus een geschrokken Van der Wiel. "Ik ben in de kleedkamer naar hem toe gegaan. Hij zei ook dat het ongelukkig was. Ik wil geen ex-collega’s blesseren en hij weet dat."