Mooi gebaar van topverdiener Van der Vaart: 'Is mijn club, ik sta open voor alles'
Van der Vaart wil ook tegen een lagere aanbieding zijn contract verlengen

Mooi gebaar van topverdiener Van der Vaart: 'Is mijn club, ik sta open voor alles'

26-11-2014 14:20

Rafael van der Vaart heeft het lastig met Hamburger SV in de Bundesliga. Vorig seizoen werd degradatie ternauwernood ontlopen en ook nu staat de club in de onderste regionen. Van der Vaart wil echter graag blijven.

Het contract van de voormalige Ajacied bij de Bundesliga-dino loopt na dit seizoen af. De 31-jarige aanvoerder van de club uit Hamburg is met 3,5 miljoen euro per jaar grootverdiener en zou een financieel gebaar willen maken, meldt Sport Bild. "Ik zou contractverlening niet nalaten, als ik een lagere aanbieding krijg", citeert het Duitse medium Van der Vaart. "Iedereen weet dat HSV mijn club is. Ik sta open voor alles."

De middenvelder ziet dat HSV onder de nieuwe trainer Joe Zinnbauer op de juiste weg is. "Hij heeft de ploeg aanzienlijk verbeterd wat het verdedigen en omschakelen betreft", weet Van der Vaart. Die Hanseaten spelen komend weekeinde uit bij FC Augsburg, dat op de zesde plaats staat. De ploeg van rechtsback Paul Verhaegh heeft een van de minst gepasseerde defensies in de Bundesliga en HSV heeft juist moeite met scoren: zes doelpunten in twaalf wedstrijden. Van der Vaart was eenmaal trefzeker.

Of hij een rol als aanvallende of defensieve middenvelder krijgt toebedeeld, is voor Van der Vaart nog even afwachten. Tegen Werder Bremen stond de 31-jarige speler namelijk vlak voor de verdediging en dat ging hem goed af. "Voor mij is er geen discussie over mijn positie", meent Van der Vaart. "Veel mensen vergeten dat ik bij Ajax ben opgegroeid als nummer zes."