Rutten pakt harde les goed op: Nu wel klaar voor zo'n topwedstrijd
Feyenoord wil titelverdediger verslaan in De Kuip

Rutten pakt harde les goed op: "Nu wel klaar voor zo'n topwedstrijd"

26-11-2014 15:00
1

Feyenoord is in voorbereiding op de Europa League-wedstrijd tegen titelverdediger Sevilla. Twee maanden geleden verloor de Rotterdamse ploeg nog roemloos van de Spanjaarden, die toen niet eens met de beste spelers aan de aftrap stonden.

De 2-0 nederlaag in Sevilla was een harde les voor Feyenoord. "In de eerste helft viel het nog best mee, maar in de tweede helft werden we inderdaad redelijk overlopen", vertelt trainer Fred Rutten aan Metro. "Zij waren veel beter, maar de afgelopen twee maanden hebben wij ons erg goed ontwikkeld. Punten pakken speelt daarbij uiteraard een belangrijke rol, maar ook zijn er nu veel meer automatismen."

Wedden

Meer odds

"Die zijn langzaam in de ploeg geslopen. Daardoor krijgen spelers nu ook een bal zonder dat ze daar om hoeven te vragen. Het gaat nog niet perfect hoor, dat kan ook niet. Maar ik denk dat we nu wel klaar zijn voor zo'n topwedstrijd", aldus Rutten, die vol voor de winst wil strijden. "We spelen niet op een gelijkspelletje. Als we winnen zijn we zeker van Europese overwintering."

Sevilla is koploper met acht punten, Feyenoord volgt op plek twee met zes punten. Standard Luik en HNK Rijeka sprokkelden elk vier punten.