Ribéry acht Robben kansloos voor Gouden Bal: Het draait om politiek
Fransman wil zich niet meer richten op deze award

Ribéry acht Robben kansloos voor Gouden Bal: "Het draait om politiek"

26-11-2014 15:27
5

Franck Ribéry heeft bijna een jaar na dato nog altijd moeite met de Gouden Bal-verkiezing van 2013. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) en Lionel Messi (FC Barcelona) eindigden voor de aanvaller, die met Bayern München de treble had gewonnen.

"Tijdens het voorgaande Gouden Bal-gala heb ik veel geleerd. Ik kwam daar aan en vertelde mijn vrouw dat ik zou verliezen", vertelt Ribéry aan Bild. "Ik zag hoe Sepp Blatter Ronaldo knuffelde en zijn volledige familie was aanwezig. Ik ben echt niet onnozel, het was duidelijk dat hij zou gaan winnen. Waarom neem je anders de hele familie mee?"

"Dit jaar gaat het opnieuw zo gebeuren. Wat kan ik er anders over zeggen? Manuel Neuer of Arjen Robben moet deze prijs winnen, daar valt niet over te twisten. Manuel heeft alles gewonnen, is een fantastische kerel en is allerminst arrogant. Arjen heeft een fantastisch seizoen in de Bundesliga gehad en was daarna voortreffelijk op het WK."

Ribéry gaat nog even door: "Ik vrees de politieke spelletjes wederom. De Gouden Bal draait niet langer om de beste speler, maar om politiek. Fabio Cannavaro won de prijs in 2006 ook alleen maar omdat hij het WK had gewonnen. Ik ga de Gouden Bal niet missen en ik ben niet jaloers, want deze award doet me niets meer. Ik ben gelukkig met wat ik bezit in München."