Chelsea rekent af met saai voetbal: We zijn creatiever, het is leuker om te kijken
"We waren altijd een machine met de juiste instelling, veel karakter en efficiëntie"

Chelsea rekent af met saai voetbal: "We zijn creatiever, het is leuker om te kijken"

26-11-2014 17:20

Didier Drogba is goed te spreken over het recente veldspel van Chelsea. Volgens de Ivoriaanse spits is het vermaak toegenomen en gaat dat keurig hand in hand met de sportieve resultaten. Daarbij gaat zijn nadrukkelijke voorkeur uit naar succes.

Het team van José Mourinho staat zes punten los in de Premier League, in de Champions League werd de groepswinst al een feit. In beide competities werd nog geen nederlaag geleden. "We waren altijd een machine met de juiste instelling, veel karakter en efficiëntie", stelt Drogba in de Britse media. "Deze ploeg is ook efficiënt, maar nu met meer aanvallend ingestelde spelers. De passing is beter, we zijn creatiever en dat maakt het leuker om naar te kijken."

"Links of rechtsom gaat het uiteindelijk om het winnen van prijzen, dus dit team scoort alleen goed wanneer we titels veroveren. Pas dan mogen we vergeleken met eerdere ploegen", voegt de Afrikaan toe. "Zelf ben ik ooit eens verdediger geweest en soms probeer ik dat op het trainingsveld nog wel eens. Maar daarna moet ik me laten behandelen door de medische staf. Zó goed zijn ze."