Weer wijze raad uit Parijs voor Ajax: In Nederland lukt het, nu nog in Europa
"Wij zijn volwassener"

Weer wijze raad uit Parijs voor Ajax: "In Nederland lukt het, nu nog in Europa"

26-11-2014 18:08
6

Ajax heeft na de 3-1 Champions League-nederlaag bij Paris Saint-Germain de nodige goodwill gekweekt in de Franse hoofdstad. Ook Blaise Matuidi is vol lof over de opponent.

In navolging van Gregory van der Wiel, David Luiz en Zlatan Ibrahimovic laat ook Matuidi zich positief uit over de Amsterdammers. "Het was niet de bedoeling om zo weinig aan de bal te komen. Er stond gewoon een goede tegenstander tegenover ons", vertelt de middenvelder van PSG aan L'Équipe.

Ajax domineerde in grote delen van de wedstrijd, maar de Fransen waren vooral in effectiviteit een maatje te groot. Matuidi: "Ajax is een club met een kenmerkende speelstijl, een club die talenten kneedt in een bepaalde filosofie. In Nederland laten ze het wekelijks zien, maar ze moeten leren om ook in Europa wedstrijden te winnen. Dát is het verschil. Wij zijn volwassener en hebben minder kansen nodig om tot goals te komen."

Na de Amsterdamse horde wacht over twee weken de strijd om de groepswinst tegen FC Barcelona. Matuidi is tot op het bot gemotiveerd. "We staan er goed voor en zijn niet bang voor Barça. Lionel Messi? Ja...", stamelt hij. "Messi is buitengewoon. Ik heb het geluk dat ik later tegen mijn kinderen kan vertellen dat ik tegen Messi heb gespeeld."