Transfervuurwerk in Heerenveen: Het is nodig en het kan bijna niet anders
"Ik denk dat het iedereen het erover eens is dat onze selectie te jong en te krap is"

Transfervuurwerk in Heerenveen: "Het is nodig en het kan bijna niet anders"

26-11-2014 19:36
3

Marten de Roon verwacht dat sc Heerenveen in januari de transfermarkt opgaat. Na drie maanden in het huidige seizoen heeft de aanvoerder zijn conclusie over de selectie getrokken: talentvol, maar niet breed genoeg en daardoor kwetsbaar.

"Ik denk dat het iedereen het erover eens is dat onze selectie te jong en te krap is", stelt De Roon in Voetbal International. "Onze beste spelers zijn vertrokken. Dat heeft de club veel geld opgeleverd, maar echte versterkingen zijn nagenoeg uitgebleven. Een behoorlijk deel van het geld gaat naar het begrotingstekort en dat is een goed uitgangspunt van de clubleiding."

Wedden

Meer odds

Toch moet er wel wat gebeuren in Friesland, vindt de aanvoerder. "Je moet wel een team op de been brengen dat in de top zeven van de Eredivisie kan spelen. Dat hoort nu eenmaal bij Heerenveen. Het lijkt er nu op dat de lat omlaag gaat in plaats van omhoog, omdat het de vraag is hoe het spelen met zo'n jonge selectie uitpakt. Nu kunnen we zeggen dat we voetballend zeker stappen hebben gemaakt, maar dat het qua resultaat nog te wisselvallig is."

In januari mag er vuurwerk worden verwacht bij Heerenveen. "Het is nodig. In de winterstop zullen, denk ik, een vleugelspeler en een middenvelder erbij komen. Dat kan haast niet anders", aldus De Roon, die plaatsing voor Europa mogelijk acht. "Met de juiste versterkingen in de winterstop kan het."