In Barcelona werd ik herkend: 'Jij scoorde toch tegen Real? Deze rit is gratis'
Oud-Ajacied heeft dierbare en slechte herinneringen aan Sevilla

"In Barcelona werd ik herkend: 'Jij scoorde toch tegen Real? Deze rit is gratis'"

26-11-2014 19:53
1

Tarik Oulida beproefde op 21-jarige leeftijd het grote voetbalgeluk door Ajax te verruilen voor Sevilla. Bij de Spaanse club, donderdagavond de tegenstander van Feyenoord in de Europa League, werd de voormalige dribbelaar echter het slachtoffer van een politiek steekspel.

Oulida trok naar Sevilla, omdat Louis van Gaal hem in 1995 niet zag staan. "Sevilla speelde toen in de UEFA Cup en behoorde tot de top vijf van de Primera División. Het stadion ligt midden in de stad en er zaten altijd 70.000 mensen op de tribune, iedereen houdt daar van voetbal. Het land was sowieso fantastisch. Op een gegeven werd ik in Barcelona herkend door een taxichauffeur. 'Jij hebt toch laatst tegen Real Madrid gescoord? Deze rit is gratis', riep hij vrolijk. Schitterend, man', vertelt de inmiddels veertigjarige ex-prof aan Metro.

Kort na zijn komst scheurde Oulida zijn kruisband af. "Terwijl ik net lekker mijn draai had gevonden en de taal begon te spreken. Op een gegeven moment kreeg ik geen salaris meer", vertelt hij. De trainer van Sevilla werd ontslagen, de nieuwe coach riep hem terug en een enorme bonus wachtte op hem, áls Oulida vijftien duels zou spelen en vijf goals zou maken.

"Maar toen ik veertien wedstrijden had gespeeld en er vier in had liggen, kregen ze last van stress. Die bonus wilden ze natuurlijk niet betalen. Dus belandde ik op de bank", aldus Oulida, die uiteindeijk degradeerde met Sevilla. Inmiddels staan de zaken er een stuk beter voor in Andalusië. Sevilla is donderdag de opponent van Feyenoord in De Kuip. Oulida: "In Sevila kun je bijna niet van ze winnen. Maar met het publiek erachter in de Kuip is Feyenoord zeker niet kansloos."