'Ronaldinho stapt in voetsporen van landgenoot en verlengt loopbaan in Afrika'
Eenjarig contract ligt klaar voor Braziliaan

'Ronaldinho stapt in voetsporen van landgenoot en verlengt loopbaan in Afrika'

26-11-2014 20:18

Ronaldinho staat mogelijk opnieuw voor een opvallende transfer. Na zijn avontuur bij het Mexicaanse Queretaro lonkt voor de clubloze Braziliaan een uitstapje naar Afrika.

Ronaldinho heeft nog geen zin om met voetbalpensioen te gaan, maar wil wel doen waar hij zin in heeft. Kabuscorp werkt daar graag aan mee. De club uit Angola hoopt de 34-jarige Ronaldinho snel te verwelkomen, melden media uit het Afrikaanse land woensdag.

De voorzitter van Kabuscorp, Bento Kangamba, gelooft in een transferstunt. "We zijn in een felle strijd verwikkeld. De zaakwaarnemer van Ronaldinho is met ons in gesprek over een eenjarig contract", meldt hij. "Met Ronaldinho kunnen we de Champions League winnen en gaan we weer tot de beste clubs van Afrika behoren. Het zou geweldig zijn."

De pogingen van Kabuscorp moeten serieus worden genomen. In 2012 slaagde de club erin Rivaldo aan te trekken. De voormalige wereldkampioen scoorde in Angola achttien keer in 21 wedstrijden. Naast Kabuscorp is ook LA Galaxy geïnteresseerd in Ronaldinho.