Grootste Ajax-talenten maken indruk: Deze ploeg herbergt zoveel creativiteit
"Zeker de eerste helft was een hoog niveau"

Grootste Ajax-talenten maken indruk: "Deze ploeg herbergt zoveel creativiteit"

26-11-2014 20:44
5

De A1 van Ajax staat hoog aangeschreven en woensdag bleek waarom. Paris Saint-Germain werd op een 3-6 nederlaag getrakteerd door de Amsterdamse talenten, die daardoor al zeker zijn van de groepswinst in de Youth League.

"Deze ploeg herbergt zoveel creativiteit", kraaide trainer Wim Jonk na afloop op de clubsite. "Zeker de eerste helft was een hoog niveau. We verzuimden toen om eerder afstand te nemen. Dan staat het 'maar' 2-0 bij rust. PSG is fysiek sterk, maar verdedigend en qua positiespel waren wij sterker."

In de tweede helft viel Ajax wat terug. "Maar uiteindelijk krijgen we nog genoeg kansen en beslissen we het ook. We werden ook wat speels door de vele ruimte die we kregen. Daar gingen we niet altijd goed mee om. Dat is ook de jeugdigheid. Dat hoort erbij. Als we er elke week zes maken, doen we het goed."

De grote man bij de talentvolle Amsterdammers was Zakaria El Azzouzi. De aanvaller scoorde vier keer en leverde een assist. Jonk: "Wij weten al langer wat hij kan. Dit was de ideale tegenstander voor hem. Met zijn hoge rendement kon hij optimaal profiteren van de ruimtes die er ontstonden."

Of Ajax ook een grote kanshebber is op de eindzege in de Youth League, weet de trainer van de A1 niet. "Dat durf ik niet te zeggen. Dit is een goed podium voor die jongens. Het zijn leuke wedstrijden. En zo kunnen ze ook wennen aan drie duels in een week. Als we ons eigen spel spelen, kunnen we van iedereen winnen."