Manchester City is beter af zonder Touré: Door hem loopt het al jaren niet
"Touré is lui en verdedigt bijna niet mee"

Manchester City is beter af zonder Touré: "Door hem loopt het al jaren niet"

26-11-2014 21:04
1

De schorsing voor Yaya Touré was voor Manchester City een geluk bij een ongeluk, vindt Paul Scholes. De Engelse kampioen won dinsdag met 3-2 van Bayern München in de Champions League.

Met de zege doorbrak City een negatieve spiraal, die zich sinds de rentree in Europa heeft gemanifesteerd in het Etihad Stadium. Beslissend was volgens Scholes de afwezigheid van Touré, die twee weken geleden tegen CSKA Moskou een rode kaart kreeg en er dus niet bij was tegen Bayern.

"Touré is de reden waarom het al jaren niet loopt bij Manchester City in de Champions League", aldus de oud-middenvelder van stadgenoot Manchester United tegen ITV. "Hij is een topspeler, met heel veel mogelijkheden. Touré is lui en verdedigt nauwelijks mee. Dat breekt City op in Europa."

De kritiek van Scholes is niet nieuw voor Touré, die tot dusver een teleurstellend seizoen kent. Manuel Pellegrini, manager van Manchester City, houdt vooralsnog vast aan de Ivoriaan. De Chileen zal echter ook gezien hebben dat het in ieder geval in de Champions League beter liep zónder Touré.