Klaassen mengt zich in nationale discussie: Ik vind het helemaal niks
"Het past niet bij de voetbalsport"

Klaassen mengt zich in nationale discussie: "Ik vind het helemaal niks"

26-11-2014 21:37
3

Davy Klaassen maakte in 2011 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax, maar een slepende liesblessure wierp hem ver terug. Inmiddels is de 21-jarige middenvelder de leider van de ploeg.

De blessure speelt echter nog altijd een rol in het dagelijks leven van Klaassen. "Ik laat mijn heupen elke dag mobiliseren", vertelt hij aan Voetbal International. "Dan maken we met oefeningen het gebied rond mijn liezen los. Zodat de kans op een nieuwe blessure vermindert. Mijn liezen vormen de zwakke plek in mijn lichaam. Na een zware periode komt daar soms een stekende pijn opzetten. Dan weet ik dat ik even rust moet nemen."

Die rust pakte Klaassen twee weken geleden noodgedwongen, toen hij zijn liezen weer voelde opspelen in de uitwedstrijd bij SC Cambuur. "Op kunstgras. Toen voelde ik dat ik weer even aan de rem moest trekken. Die harde ondergrond is slecht voor je liezen en ook voor je knieën."

Klaassen is een uitgesproken tegenstander. "Ik vind het helemaal niks, kunstgras. Het past niet bij de voetbalsport en het vergroot de kans op blessures. Ik snap dat voor kleine clubs het kostenaspect belangrijk is. Maar voor het spel is kunstgras niet bevorderlijk. Maar ik heb geleerd dat ik mezelf niet moet forceren. Ik luister goed naar de signalen die mijn lichaam geeft."