Spits maakt indruk: Eerste aanname is van het niveau Feyenoord, PSV, Twente
"Het talent spatte ervan af, op de eerste training zag ik het al"

Spits maakt indruk: "Eerste aanname is van het niveau Feyenoord, PSV, Twente"

26-11-2014 22:04
7

Hans Kraay junior acht de clubtopscorer van FC Oss goed genoeg voor de Nederlandse top. Kevin van Veen (23) maakte afgelopen zomer de overstap naar het betaalde voetbal en laat wekelijks zien goed mee te kunnen op een hoger niveau.

"Het talent spatte ervan af, op de eerste training zag ik het al", herinnert Kraay zich zijn tijd als hoofdtrainer van Cuijck. "Je moet hem niet vergelijken met spitsen als Ton Cornelisse of Ad van der Wiel, ooit van die typische goalgetters in de Eerste Divisie. Kevin is veel meer dan dat. Hij is geen type van ballen erin rossen, maar heeft juist een heel fijne techniek. Zijn eerste aanname is van het niveau Feyenoord, PSV, FC Twente."

"Echt, die jongen kan zo goed voetballen", gaat Kraay verder tegenover Voetbal International. "Alles is mooi aan hem. Hij loopt mooi. Zijn schoenen zijn mooi. Zijn kousen zitten zelfs mooi. Welke voetballer zal het nou een zorg zijn of zijn kousen goed zitten? René van der Grijp, vroeger. Robin van Persie. En Kevin van Veen."

Intussen is er al belangstelling vanuit Engeland ontstaan voor de goalgetter. "Mijn advies aan Kevin is wel dat hij in de winterstop tekent bij een van de clubs die achter hem aan zitten. Dan kan hij het seizoen bij FC Oss rustig afmaken en komt hij straks met 21 doelpunten achter zijn naam als grote stoere jongen een nieuwe kleedkamer ingewandeld."