Scheringa: Ik heb de ervaring, ken alle ins en outs, ik kan elke club leiden
Oud-voorzitter van AZ blijft onverminderd hongerig

Scheringa: "Ik heb de ervaring, ken alle ins en outs, ik kan elke club leiden"

26-11-2014 22:12
8

Dirk Scheringa zou bij wijze van spreken morgen bij elke club in de Eredivisie in kunnen stappen als voorzitter. Dat zegt de voormalige baas van AZ tegen Voetbal International.

Scheringa vertrok in 2009 met veel bombarie uit Alkmaar, maar hij is onverminderd hongerig. "Ik heb de ervaring, ken alle ins en outs. Ik zou elke club kunnen leiden", verklaart de zakenman aan het weekblad. "Dat wekt ook jaloezie op, want ik kwam met mijn hoofd boven het maaiveld uit."

Scheringa had 'een paar dingen' anders gedaan als hij nu nog aan het roer zou staan bij AZ. "Zonder de technische mensen aan te willen vallen, zou ik bijvoorbeeld iets meer de nadruk leggen op de A-selectie. Soms jeuken mijn handen wel. Niet omdat ik zo nodig moet roepen dat het fout gaat, maar om mee te mogen doen en het allemaal nóg beter te maken."

"Wij waren erg bedreven in het aantrekken van spelers. Maar met onze jeugdafdeling ging het ook al de goede kant op. Kijk waar spelers als Ron Vlaar, Ruud Vormer, Marko Vejinovic en Ben Rienstra nu staan. AZ heeft deskundige trainers in huis gehaald, binnenkort is er in de Zaanstreek een goede accommodatie. Een aantal exponenten van de opleiding heeft het eerste elftal gehaald. Daar ligt de uitdaging voor de toekomst."

Een derde landstitel zit er voorlopig niet in. Scheringa: "Het is niet erg realistisch meer. Onder de top heb je nu ook te maken met clubs als FC Twente, Vitesse en Heerenveen. Ik meen dat wij de zesde begroting hebben. Die plek moet dan ook de doelstelling zijn. Daarnaast moet je de ambitie hebben om vierde te worden. AZ gaat nog steeds voor het beste. Die strategie verandert niet. Je bent alleen wat beperkter in je middelen. Dan moet je slimmer zijn."