Groep C: Franse stunt in Duitsland zorgt voor ongekend spannende apotheose

Groep C: Franse stunt in Duitsland zorgt voor ongekend spannende apotheose

26-11-2014 22:35

AS Monaco heeft in groep C van de Champions League de beste papieren om samen met Bayer Leverkusen door te gaan. De Franse ploeg klopte de Duitsers, die al verzekerd zijn van een plek in de achtste finales, woensdag in de BayArena met 1-0.

De Argentijnse invaller Lucas Ocampos maakte twintig minuten voor tijd het enige doelpunt. Het was pas de tweede goal van de ploeg uit het prinsdom, die voor het eerst in tien jaar tijd een wedstrijd won op het allerhoogste podium, in de Champions League dit seizoen.

Door die overwinning nestelde AS Monaco zich op de tweede plaats in de poule, met acht punten uit vijf wedstrijden. De ploeg van doelman Maarten Stekelenburg, die weer de hele wedstrijd op de bank zat, strijdt op 9 december met Zenit Sint-Petersburg om het tweede ticket voor de achtste finale.

De Russische ploeg hielp Leverkusen alvast aan een plek bij de laatste zestien door Benfica met 1-0 te verslaan, door een treffer van Danny. Zenit kwam daardoor op zeven punten, Benfica is met vier punten uitgeschakeld.