PSV maakt uitzondering voor spits: Ze weten dat ze toch wel miljonair worden
"Het salaris van Luuk de Jong past precies binnen ons salarishuis"

PSV maakt uitzondering voor spits: "Ze weten dat ze toch wel miljonair worden"

27-11-2014 00:14
8

PSV heeft een aantal opofferingen moeten maken om Luuk de Jong in de zomer naar Eindhoven te halen. De spits wordt een uitzondering genoemd door Marcel Brands.

Het salarisplafond van PSV ligt op één miljoen euro en om de komst van De Jong mogelijk te maken was het passen en meten. "Het salaris van Luuk de Jong past precies binnen ons salarishuis", vertelt Brands aan Voetbal International. De technisch manager heeft echter links- en rechtsom moeten compenseren.

"Dat klopt. Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Tekengeld bijvoorbeeld. Of een gedeelte van een toekomstige transfersom. Zulke dingen moet je soms doen in uitzonderlijke gevallen. En wij vonden Luuk een uitzondering. Maar voor de duidelijkheid: al onze topverdieners, en dat zijn er geen vijf, verdienen het maximale dat wij kunnen betalen. En zo hoort het ook."

"Het is goed voor PSV en het Nederlandse voetbal dat wij dit weer kunnen doen. Het belangrijkste is dat het verantwoord blijft, maar daar hoeft niemand zich zorgen om te maken. Ik heb mijn uiterste best gedaan om afgelopen zomer de in mijn ogen twee beste voetballers van Nederland te behouden. Dat was niet gemakkelijk."

Brands doelt op Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, die beiden hun contract ondanks interesse uit heel Europa tot medio 2018 verlengden. "Geld was voor deze jongens nog niet allesbepalend. Die weten dat ze toch wel miljonair worden. Het was zaak om ze ervan te overtuigen dat nog een jaartje Nederland goed was voor hun ontwikkeling. Daar heb ik veel tijd in gestoken."