Ajacied ontpopt zich tot ware leider: In de jeugd was ik een verlegen mannetje
"Die ontwikkeling is bij mij in volle gang"

Ajacied ontpopt zich tot ware leider: "In de jeugd was ik een verlegen mannetje"

27-11-2014 00:17
5

Davy Klaasen begint bij Ajax steeds meer uit te groeien tot een leider op het veld. De jongeling is druk bezig om zich op het gebied van leiderschap verder te ontwikkelen bij de kampioen van Nederland.

"Die ontwikkeling is bij mij in volle gang. Als je net bent doorgebroken bij Ajax komt er ontzettend veel op je af. Dan moet je eerst zelf je weg vinden op het hogere niveau", vertelt Klaassen in gesprek met Voetbal International. "Je hebt dan nog niet echt oog voor het grotere geheel. Dat aansturen van spelers moet in eerste instantie van de ervaren jongens komen. In mijn begintijd waren dat vooral André Ooijer, Theo Janssen en Jan Vertonghen."

"Dankzij hun inbreng kon ik me op mijn eigen spel concentreren. Dat is al moeilijk genoeg wanneer je net komt kijken. In de loop van vorig seizoen ben ik me steeds meer met het collectief gaan bezighouden. Dat is een interessante ontwikkeling. In de jeugd bij Ajax was ik een verlegen mannetje. In de loop der jaren is dat veranderd. Het doet iets met je wanneer je bij Ajax wordt opgeleid."

"Je krijgt een sterker karakter, je leert voor jezelf op te komen", gaat de talentvolle Nederlander verder. "Je ziet het terug aan de jongens die zijn opgegroeid bij Ajax: die hebben weerbaarheid en zelfvertrouwen opgebouwd. Daardoor kunnen de spelers uit de eigen opleiding vaak op jonge leeftijd al het voortouw nemen. We weten wat er gevraagd wordt bij Ajax."