Succes lonkt nu al voor Feyenoord en PSV: tweetal clubs hebben doel voor ogen
Ook fitheid spelers is van belang

Succes lonkt nu al voor Feyenoord en PSV: tweetal clubs hebben doel voor ogen

27-11-2014 06:59
2

Feyenoord en PSV kunnen zich donderdagavond al verzekeren van een langer verblijf in de Europa League. Waar de Rotterdammers nog afhankelijk zijn van het resultaat bij de andere wedstrijd, daar heeft de club uit Eindhoven het lot in eigen hand.

Feyenoord ontvangt om 19.00 uur in De Kuip de Spaanse titelverdediger Sevilla. Als Feyenoord wint en de andere groepswedstrijd tussen Rijeka en Standard Luik eindigt in een gelijkspel, dan is de ploeg van trainer Fred Rutten verzekerd van Europese overwintering. De coach, die niet kan beschikken over onder meer Luke Wilkshire en Elvis Manu, gaf al aan dat dat absoluut het doel is voor donderdag.

PSV kan zich op eigen kracht verzekeren van een plek bij de laatste 32 clubs in de Europa League. Een gelijkspel bij Estoril (aftrap 21.05 uur) volstaat voor de koploper van de Eredivisie. Verliezen de Eindhovenaren, dan ligt de strijd weer helemaal open.

PSV staat met zeven punten uit vier wedstrijden op de tweede plaats in groep E, achter het al geplaatste Dinamo Moskou (twaalf punten). Estoril heeft drie punten. Voor eigen publiek boekte PSV een magere zege op de Portugese subtopper, door een benutte strafschop van Luuk de Jong (1-0).

De twee Nederlandse clubs in de Europa League staan zondag tegenover elkaar in de Eredivisie. Voor zowel PSV als Feyenoord is het dan ook eveneens belangrijk om geen blessures op te lopen.