Ajax ontsnapt aan transferwens: Uiteindelijk moeten ze maar naar mij toe komen...
"Als de trainer me nu niet had opgesteld dan wist ik het eigenlijk wel"

Ajax ontsnapt aan transferwens: "Uiteindelijk moeten ze maar naar mij toe komen..."

27-11-2014 07:14
8

Mike van der Hoorn staat op een kruispunt in zijn carrière en lijkt met hulp van Frank de Boer een weg te zijn ingeslagen. Het duel met Paris Saint-Germain was voor hem een nieuwe start én de ultieme test.

Voor Van der Hoorn waren zijn speelminuten in Parijs cruciaal. "Als de trainer me nu niet had opgesteld dan wist ik het eigenlijk wel. Dan had ik verder moeten kijken", zegt hij in De Telegraaf. De verdediger had zich dan neergelegd bij een vertrek.

"Dat had ik moeten accepteren. Wat de trainer ook al zei. Dan had Ajax me net zo goed kunnen verkopen. Al was verhuren in de winterstop in dat geval misschien de meest logische oplossing", aldus Van der Hoorn, die voelt dat hij stappen maakt en tevreden is over zijn duel met PSG.

"Voor de eerste keer in de basis in een Champions League-wedstrijd, tegen zo’n team en zulke levensgevaarlijke spelers als Edinson Cavani en Zlatan Ibrahimovic. Ik denk dat we goed stonden." Een aandenken in de vorm van een shirt heeft Van der Hoorn er echter niet aan overgehouden.

Met een knipoog: "Ik ben er nooit snel genoeg bij. De anderen zijn een stuk sneller. Maar serieus, ik wil gewoon zelf goed spelen. Uiteindelijk moeten ze maar naar mij toe komen...", besluit hij met bravoure.