'Staflid van Oranje vergokte liefst 20.000 euro tijdens afgelopen WK'
"Geloof me, dat is een bedrag waar ook mensen op 'dat niveau' even van moeten slikken"

'Staflid van Oranje vergokte liefst 20.000 euro tijdens afgelopen WK'

27-11-2014 10:23
10

Eén van de leden van de staf van Oranje heeft tijdens het afgelopen WK in Brazilië ruim 20.000 euro vergokt. Dat meldt een anonieme bron aan Voetbal International.

Er wordt wereldwijd flink op wedstrijden gegokt en de spelers van Oranje blijken daarbij geen uitzondering. De bron vertelt aan VI Insider, waar een anoniem iemand uit de voetbalwereld uit de school klapt, dat er bij het Nederlands elftal spelers zijn die duizenden euro's op wedstrijden van andere clubs inzetten.

"Als ze dan verliezen, lachen ze elkaar uit", zegt hij. "Ik zweer het je, die liggen er niet wakker van als ze een vijf ruggen op een middag verspelen. En als het soms wat meer is ook niet." Er wordt niet alleen op wedstrijden gegokt, ook worden er nog regelmatig kaartspelletjes gespeeld. "En ook dan gaat het heel regelmatig om echt serieuze bedragen."

"Een van de leden van de staf, en dat is geen grap, moest daar in Brazilië ruim twintigduizend euro aftikken", aldus de voetballer. "En geloof me, dat is een bedrag waar ook mensen op 'dat niveau' even van moeten slikken. Niet eens zo zeer om dat ze het geld niet kunnen missen en er door in de financiële problemen komen, maar vooral omdat zoiets toch door heel de groep zoemt. En stel je voor dat het ook de hoofdtrainer bereikt en die spreekt je er op aan. Dat is toch een ongemakkelijke situatie."