Aan transfer denkende Ajacied geniet: Ze zijn hier zó met me bezig geweest
"Dan dacht ik: rustig, ik speel de bal liever terug"

Aan transfer denkende Ajacied geniet: "Ze zijn hier zó met me bezig geweest"

27-11-2014 10:47
1

Het had niet veel gescheeld of Mike van der Hoorn had deze maand een transferverzoek ingediend bij Ajax. Toch heeft de verdediger het goed naar zijn zin in Amsterdam, waar hij zich ondanks het gebrek aan speeltijd ook prima ontwikkelt.

Van der Hoorn dacht in de aanloop naar het duel met Paris Saint-Germain serieus aan een vertrek, maar koppelde zijn toekomst aan een kans in Parijs en die kreeg hij ook. Het is echter niet zo dat de 22-jarige miljoenenaanwinst zich tot die tijd niet lekker heeft gevoeld in Amsterdam. "Ik merk dat ik stappen maak, voel me nu ook een volwaardig lid van het team. Het is een hechte groep", vertelt hij aan De Telegraaf.

"Dat voelde ik bij FC Utrecht ook heel erg en miste ik hier in het begin", doelt Van der Hoorn op het familiegevoel in de Arena. Hij gaat vervolgens verder over zijn ontwikkeling als speler. "In de wedstrijden denk ik nu: geef mij die bal maar, want ik vind de oplossing wel. Ik zorg dat de bal bij mannetje B komt. En dat was de eerste maanden wel anders."

"Dan dacht ik: rustig, ik speel de bal liever terug. De trainer wilde dat ik met meer bravoure, lef ging spelen. En dat heb ik op de training opgepikt, denk ik." Met dank aan vooral Jaap Stam. "Maar ook Frank de Boer, Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp zijn zó met me bezig geweest. Dan maak je gewoon stappen. Het sneller zien van de opties en het directe passen zijn mijn grootste verbeteringen. Dat voelt vertrouwder", besluit Van der Hoorn.