In Eindhoven verloor Estoril met 1-0 van PSV

Tegenstander PSV 'een beetje vreemde club': Een soort vangnet
"PSV heeft weliswaar meer kwaliteit, maar ik vond de 1-0 overwinning in Eindhoven niet overtuigend"

Tegenstander PSV 'een beetje vreemde club': "Een soort vangnet"

27-11-2014 11:40
1

PSV kan zich donderdagavond verzekeren van Europees voetbal na de winterstop. Als de Eindhovenaren Estoril op een gelijkspel kunnen houden, dan is dat al voldoende. De tegenstander is een kleine club in Portugal, dat volgens een kenner als vangnet voor Benfica en Sporting Portugal dient.

José Manuel Bravo kwam één seizoen uit voor Estoril (1986/87), maar voetbalde ook in Nederland voor Sparta. De voormalig prof woont nog steeds in Amsterdam en is manusje-van-alles voor FC Porto. Volgens Bravo is Estoril 'een beetje een vreemde club'. "De leden zijn eigenlijk fan van Benfica of Sporting. Estoril is hun tweede club, een soort vangnet als ze niet naar een wedstrijd van hun favoriete club kunnen", vertelt hij aan Metro.

"Het is een kustplaats die grenst aan Lissabon en het kan flink waaien in het stadion. Eigenlijk is het een kleine club die het al fantastisch vindt dat het in de poulefase van de Europa League zit. En ze maken zelfs nog kans om te overwinteren. PSV heeft weliswaar meer kwaliteit, maar ik vond de 1-0 overwinning in Eindhoven niet overtuigend."

Estoril heeft momenteel drie punten, vier minder dan PSV. De Portugezen draaiden vorig jaar een uitstekend seizoen, dat als vierde werd afgesloten. Deze jaargang gaat het beduidend minder, met een voorlopige twaalfde plek. Sinds de start van het seizoen boekte Estoril pas drie overwinningen in officiële duels, waarvan één in de Europa League.