Dragende speler PEC verrast: Dat je hem zó in de uitverkoop zet, is schandalig
Verdediger kreeg te horen dat hij ineens moest vertrekken

Dragende speler PEC verrast: "Dat je hem zó in de uitverkoop zet, is schandalig"

27-11-2014 12:00
6

De aankondiging van PEC Zwolle om Maikel van der Werff komende winter te verkopen, heeft voor grote verbazing bij de desbetreffende speler gezorgd. Hij zou zijn contract niet willen verlengen, maar daar klopt volgens zijn zaakwaarnemer niets van.

Gerard Nijkamp, technisch directeur van de Zwollenaren, kondigde in het Algemeen Dagblad aan dat Van der Werff verkocht kan worden. "Zoals het er nu naar uitziet, is hij in de zomer transfervrij. Daardoor is het voor ons interessant om hem in de winter van de hand te doen. Dat bekijken we", aldus Nijkamp donderdagochtend.

Chiel Dekker, zaakwaarnemer van Van der Werff, viel van verbazing van zijn stoel toen hij de uitspraken las. "Wij hebben namelijk nog nooit een voorstel van PEC Zwolle mogen ontvangen", aldus Dekker tegen VoetbalPrimeur. "Maikel is daarom ook zeer verbaasd dat de club zegt hem te willen verkopen. Maikel is al twee seizoenen een vaste waarde van het team. Dat je hem dan zó in de uitverkoop zet is schandalig, ook naar de fans van Zwolle toe."

Dekker behartigt ook de zaken van PEC-aanvaller Jody Lukoki. Afgelopen zomer, toen Dekker in Zwolle was voor de transfer van Lukoki, liet de club doorschemeren op korte termijn met Van der Werff om de tafel te willen over contractverlenging. Bij die suggestie is het echter gebleven. "We willen daarom graag zo snel mogelijk met Zwolle om de tafel om dit uit te spreken", besluit Dekker.