Ronaldo wil record Messi niet koste wat kost hebben: Hij vraagt nergens om
Benzema zal afgeven als Portugees er goed voor staat: "Dan bied ik hem de bal aan"

Ronaldo wil record Messi niet koste wat kost hebben: "Hij vraagt nergens om"

27-11-2014 12:33

Volgens Real Madrid-spits Karim Benzema is zijn ploeggenoot niet alleen maar gefocust op het doelpuntenrecord in de Champions League, dat momenteel in handen van Lionel Messi is. "Hij vraagt eigenlijk helemaal nergens om."

Messi verbrak het record van Raúl dinsdag, door drie keer te scoren tegen APOEL Nicosia en zijn totaal op 74 treffers te brengen. Ronaldo trof één keer doel tegen FC Basel en kwam zo op gelijke hoogte met de Spanjaard (71 goals). "Cristiano vraagt mij niet de bal te passen, zodat hij het record kan breken", zei aangever Benzema na afloop tegen beIN Sports. "Eerlijk, hij vraagt eigenlijk helemaal nergens om. Maar als hij in het veld goed gepositioneerd staat, dan bied ik hem de bal aan."

De 0-1 zege in Zwitserland zorgde ervoor dat Real Madrid verzekerd is van de eerste plaats in groep B. De wedstrijd in Basel verliep echter veel moeizamer dan thuis, toen De Koninklijke met 5-1 won. Benzema: "Het was geen eenvoudig duel. Dit was niet hetzelfde Basel als in de eerste wedstrijd. Het was veel gecompliceerder."