PSV tegenover kleinduimpje: Dit heeft meer de allure van de Champions League
Estoril-trainer: "We zijn enorm gemotiveerd en vol zelfvertrouwen"

PSV tegenover kleinduimpje: "Dit heeft meer de allure van de Champions League"

27-11-2014 13:03
1

Spelen in de Europa League is voor een bescheiden club als Estoril al een hele prestatie. Na vier duels is de komende tegenstander van PSV zelfs nog niet uitgeschakeld en winst op de Eindhovenaren maakt het nog spannend op de laatste speeldag. Trainer José Couceiro zet er dan ook op in om tot het einde mee te doen.

Couceiro heeft bewondering voor de historie van PSV, dat in Eindhoven met 1-0 won. "We zijn enorm gemotiveerd, want deze ontmoeting heeft meer de allure van een Champions League-wedstrijd dan die van een Europa League-duel", citeert Voetbal International de coach vanaf de website van Estoril.

Estoril verzamelde drie punten in vier wedstrijden, terwijl PSV er zeven heeft. De Eredivisie-koploper heeft aan een gelijkspel dus genoeg om te overwinteren. Voor de Portugezen geldt dus maar één ding: winnen. Dan nog is Estoril afhankelijk van het resultaat van PSV in het laatste duel met Dinamo Moskou.

"We weten dat we afhankelijk zijn van anderen, maar het is aan ons deze wedstrijd te winnen. We zijn erop gebrand de beslissing tot de laatste speeldag uit te stellen", vervolgt Couceiro. "We zijn vol zelfvertrouwen door een goede fase. In verdedigend opzicht worden we steeds constanter, daarvan zijn de laatste resultaten het bewijs. Ik hoop op een positieve, open wedstrijd met veel individuele duels. We zullen als collectief sterk moeten zijn."