In het kort: verwarring over gezondheid Pelé, Grant naar Ghana

In het kort: verwarring over gezondheid Pelé, Grant naar Ghana

27-11-2014 17:40

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Verwarring over gezondheid Braziliaanse legende
Voetballegende Pelé is donderdag overgebracht naar een speciale afdeling van het Albert Einstein Hospitaal in São Paulo. Volgens een verklaring van het ziekenhuis zou de Braziliaan (74) zijn verplaatst om medische redenen. Zijn persoonlijke assistent José Fornos Rodrigeus sprak dat tegen en zei dat Pelé simpelweg te veel bezoek kreeg om goed te herstellen van een infectie aan de urinewegen. Hij ligt dus niet op de intensive care, zoals het persbureau AFP meldde.

"Het gaat goed met Pelé", liet Rodrigues weten. "Hij voelde zich gewoon niet prettig met al het volk dat langskwam. Het zal nu een stuk rustiger worden en dat is beter voor hem." Een woordvoerder van het ziekenhuis wilde niets loslaten over de medische toestand van de voormalig voetballer, maar gaf wel aan dat hij niet op de intensive care ligt. Pelé werd dinsdag opgenomen vanwege de problemen aan zijn urinewegen. Twee weken geleden werden nog nierstenen bij hem verwijderd.

Ex-coach van Chelsea naar Ghana 
De Ghanese voetbalbond heeft Avram Grant donderdag aangesteld als bondscoach. De 59-jarige Israëliër tekent voor 27 maanden en doet in januari met het land mee aan de Afrika Cup. Grant is de opvolger van de in september ontslagen Kwesi Appiah, die de 'Black Stars' trainde op het WK in Brazilië. In een poule met Duitsland, Portugal en de Verenigde Staten haalde de ploeg één punt uit een gelijkspel tegen de latere wereldkampioen Duitsland.

Grant was eerder trainer van onder andere Partizan Belgrado, West Ham United, Portsmouth en Chelsea. Met de Londenaren verloor hij de Champions League-finale in 2008 na strafschoppen van Manchester United. Tussen 2002 en 2006 was Grant bondscoach van Israël.

PSV niet naar de zandbak
PSV heeft ervoor gekozen niet af te reizen naar Abu Dhabi. De Eindhovenaren zouden daar in de winterstop een trainingskamp beleggen, maar hebben gekozen voor Gran Canaria. Dat meldt De Telegraaf. Phillip Cocu reisde ook vorig seizoen met zijn selectie af naar de Canarische Eilanden. Daar deden zij mee aan de Maspalomas Cup. Ajax reist begin volgend jaar wel af naar Qatar en Feyenoord slaat de tenten op in Dubai voor een trainingsweek ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft.

Mooie affiches voor PSV in winterstop
PSV gaat tijdens het trainingskamp in Maspalomas zoals gebruikelijk een aantal oefenwedstrijden spelen, meldt het Eindhovens Dagblad. Het Schotse Celtic en Shakhtar Donetsk uit Oekraïne zullen hoogstwaarschijnlijk ook op de Canarische Eilanden hun trainingskamp beleggen. De oefencampagne van PSV zou een week moeten duren, van 3 tot 11 januari. 

Rechter oordeelt: veertig uur werkstraf voor oud-Feyenoorder
De Rotterdamse rechtbank heeft Guyon Fernandez een taakstraf van 40 uur opgelegd vanwege een veroorzaakte aanrijding. Er was 120 uur geëist, meldt het Algemeen Dagblad. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle reed op 6 maart 2013 een vrouw aan in Rotterdam. Hij wordt schuldig geacht aan het veroorzaken van gevaar op de weg. Naast de werkstraf heeft Fernandez ook nog een proeftijd van twee jaar gekregen. Als hij gedurende die periode weer de fout in gaat, is de spits zijn rijbewijs voor drie maanden kwijt.

Hoewel het ongeluk anderhalf jaar geleden is gebeurd, is de aangereden vrouw nog steeds niet hersteld. Fernandez heeft toegegeven te zijn afgeleid. "Ik werd rechts ingehaald en meende een bekende op de Coolsingel te zien. Daardoor was mijn blik even niet op de weg gericht", aldus de aanvaller. De vrouw liep bij het ongeluk onder meer een gebroken arm en een schedelbasisfractuur op.

Chinees op proef bij Vitesse
Yu Ning Zhang is de komende tijd op proef bij Vitesse, meldt het Eindhovens Dagblad. De Chinese spits (17) zal met Jong Vitesse meetrainen. Zhang was drie jaar geleden ook al eens in Arnhem en heeft sinds die tijd een aantal keren meegetraind met verschillende jeugdteams van de Arnhemmers. Omdat de aanvaller nog minderjarig is, zit een contract er nog niet in. Zodra hij achttien jaar wordt, mag hij volgens het ED een transfer maken. Vitesse wil voor het einde van dit jaar een beslissing nemen.