Toen zei ik ook al tegen mijn assistent: wat is hier aan de hand?
Stevens speelt vrijdag met Stuttgart tegen Freiburg

"Toen zei ik ook al tegen mijn assistent: wat is hier aan de hand?"

27-11-2014 15:27
2

Flexibiliteit en plezier: dat zijn twee van de ingrediënten die Huub Stevens gaat gebruiken om VfB Stuttgart van de ondergang te behoeden. De Nederlander is aangesteld om Stuttgart in de Bundesliga te houden en staat voor een zware opgave.

Stevens heeft zich in de eerste dagen vooral beziggehouden met individuele gesprekken met spelers en mentale oefeningen. Hij wil het plezier terugbrengen. "Als je wedstrijden verliest, dan heb je minder plezier, maar het is belangrijk dat we die factor terug in ons spel brengen", citeert het Duitse Kicker Stevens vanaf de wekelijkse persconferentie.

De angst om te verliezen werkte verlammend op Stuttgart, denkt Stevens. Dat weet hij nog vanuit zijn vorige periode bij de club. Afgelopen seizoen behoedde hij Die Schwaben ook voor een ondergang. "Toen zei ik ook al tegen mijn assistent 'wat is hier aan de hand?', maar het was destijds extremer", doelt de Limburgse coach op het gebrek aan zelfvertrouwen dat hij bij zijn ploeg bespeurde.

Stuttgart speelt vrijdag tegen SC Freiburg en Stevens verwacht van zijn ploeg "agressief voetbal in positieve zin". Duidelijk is dat de trainer op een andere manier wil gaan voetballen dan zijn voorganger Armin Veh. "Armin denkt anders over voetbal dan ik, maar het is niet nodig om daar verder op in te gaan." Stevens wil ook nog niet zeggen welke spelers vrijdag in de basis zullen staan. Zo is de positie van eerste doelman nog een vraagteken. "Degene die de handschoenen aantrekt, zal op doel staan. Ik ga in ieder geval niet keepen", grapt Stevens, die de keuze heeft uit Sven Ulreich en Thorsten Kirschbaum.