'Het wordt moeilijk, Willem II is voetballend niet minder dan Feyenoord'
Dordrecht onder de indruk van medepromovendus Willem II

'Het wordt moeilijk, Willem II is voetballend niet minder dan Feyenoord'

27-11-2014 15:42
1

Hekkensluiter FC Dordrecht treedt vrijdagavond in eigen huis aan tegen Willem II. Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen, maar Dordt heeft het aanmerkelijk zwaarder dan de kampioen van de Jupiler League.

"Willem II, zeiden ze vooraf, was één van de concurrenten van ons", herinnert Dordrecht-trainer Ernie Brandts zich in gesprek met RTV Rijnmond. "Maar voetballend is het zeer goed en ze staan goed in de organisatie en scoren makkelijk. Dus het zal moeilijk worden. Kansen liggen er in de omschakeling en verdedigend zijn ze niet zo sterk."

Tegen Feyenoord bleef Dordrecht lang overeind, maar na de rode kaart van Marvin Peersman wonnen de Rotterdammers toch nog (2-0). Toch heeft Brandts een goed gevoel overgehouden aan de wedstrijd in De Kuip. "We putten er heel veel vertrouwen uit. Ik denk ook dat het niet lang meer duurt voordat we een punt of drie punten pakken."

Willem II heeft op Brandts in ieder geval indruk gemaakt. "Ik denk dat ze voetballend niet minder zijn dan Feyenoord. Wat dat betreft zal het een moeilijke wedstrijd worden."