Roma-directeur kwaad op buitenwacht: Kritiek op Strootman is respectloos
Strootman leidde met balverlies de gelijkmaker van CSKA Moskou in

Roma-directeur kwaad op buitenwacht: "Kritiek op Strootman is respectloos"

27-11-2014 16:14
2

De kritiek op Kevin Strootman is respectloos, vindt Walter Sabatini. De sportief directeur van AS Roma kan het niet verkroppen dat de buitenwacht commentaar heeft op de Nederlander.

AS Roma speelde dinsdagavond in het kader van de Champions League uit tegen CSKA Moskou. In de laatste minuut van de blessuretijd verloor Strootman de bal op het middenveld en dat leidde tot de gelijkmaker van de Russen (1-1). De strijd om de tweede plaats in groep E achter Bayern München ligt daardoor nog helemaal open. Zowel Roma, CSKA als Manchester City hebben namelijk vijf punten verzameld.

"De kritiek op Strootman is respectloos, ook naar trainer Rudi Garcia toe", aldus Sabatini tegenover Roma Radio. "Hij moet eerst weer helemaal fit worden door zulke wedstrijden te spelen en niet als we thuis met 3-0 winnen", doelt Sabatini op de relevantie van het duel. "Strootman deed twee of drie belangrijke dingen en gaf toen een foute pass op Iturbe. Daarna ontstond het tegendoelpunt. Het is niet zo dat hij in eigen doel schoot", moppert de bestuurder. "Ik moedig iedereen aan hun woorden te beoordelen en na te gaan of ze te ver gingen door een top-professional als Strootman zo te bekritiseren. Het was maar een foute pass."