LIVE-discussie: Europa League-winnaar krijgt te maken met Rotterdamse Kannibaal
Rechtsback staat voor het eerst aan de aftrap bij Rotterdammers

LIVE-discussie: Europa League-winnaar krijgt te maken met Rotterdamse Kannibaal

27-11-2014 18:05
27

Feyenoord jaagt donderdagavond op plaatsing voor de knock-outfase van de Europa League. De Rotterdammers moeten met nog twee groepsduels te gaan winnen van Sevilla en zijn dan nog afhankelijk van het resultaat bij HNK Rijeka – Standard Luik.

Khalid Boulahrouz staat in de basis bij Feyenoord. Het is de eerste keer dat de Kannibaal aan de aftrap staat sinds zijn komst in de zomer. Door een slepende blessure en keuzes van trainer Fred Rutten bleef zijn inbreng tot donderdagavond beperkt tot een onfortuinlijke invalbeurt tegen Besiktas. Boulahrouz is de vervanger van Luke Wilkshire, die in de lappenmand zit.

Kazim-Richards mag het weer laten zien in de spits. De bekritiseerde aanvaller, die de volledige steun heeft in De Kuip, krijgt de voorkeur boven clubtopscorer Mitchell te Vrede. Kazim-Richards wordt geflankeerd door Jean-Paul Boëtius en Jens Toornstra. Boëtius is de vervanger van Elvis Manu. Aanvoerder Jordy Clasie, die zaterdag tegen FC Dordrecht (2-0) een schorsing uitzat, keert terug op het middenveld. Daardoor begint Tonny Vilhena weer op de bank.

De Europa League-wedstrijd tegen Sevilla begint donderdagavond om 19:00 uur. Als Feyenoord wint en de andere groepswedstrijd tussen Rijeka en Standard Luik eindigt in een gelijkspel, dan is de ploeg van Rutten verzekerd van Europese overwintering. Het nog ongeslagen Sevilla leidt in groep G met acht punten, gevolgd door Feyenoord met zes.

De opstellingen:

Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; El Ahmadi, Immers, Clasie; Toornstra, Kazim-Richards, Boëtius.

Sevilla: Rico; Coke, Arribas, Carriço, Kolo; Krychowiak, Mbia, Reyes, Denis; Aspas, Gameiro.

Wat gaat het worden? Praat mee in ons reactiesysteem!