Feyenoord op rapport: Verdedigers blinken uit, niemand door de ondergrens
Rotterdammers maken indruk tegen Sevilla

Feyenoord op rapport: Verdedigers blinken uit, niemand door de ondergrens

28-11-2014 00:00
13

Feyenoord won donderdagavond zeer knap met 2-0 van Sevilla FC en plaatste zich zo voor de volgende ronde van de Europa League. De Rotterdammers leverden een echte teamprestatie af, niemand scoorde een onvoldoende. Met name de verdedigers maakten indruk. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Vermeer - 7. Kon opnieuw bouwen op een waterdichte verdediging. De sluitpost had een opvallend rustige avond tegen de Europa League-winnaar van vorig seizoen.

Boulahrouz - 7. Kreeg notabene tegen zijn oude werkgever weer eens de kans om negentig minuten te spelen. De routinier bleef verdedigend met vlag en wimpel overeind en voegde met zijn ervaring echt wat toe.

Van Beek - 8. Groeit langzamerhand uit tot een echte steunpilaar. Maakt een stormachtige ontwikkeling door en lijkt eigenlijk nu al veel op zijn voorganger Stefan de Vrij. Straalt vooral veel rust uit.

Kongolo - 8. Kan zich inmiddels weer richten op de positie van centrumverdediger. Won bijna elk duel met een Andalusier. Toonde zich na afloop wel zelfkritisch over zijn spel in balbezit. Onterecht volgens ons.

Nelom - 8. Wat een gedaanteverwisseling heeft Nelom dit seizoen ondergaan. Straalt in tegenstelling tot voorgaande jaren enorm veel zelfvertrouwen uit en ook zijn voorzetten komen veel beter aan. Ook vanavond weer ijzersterk.

Immers - 6,5. Werklust kan je Immers nooit ontzeggen, maar in balbezit is het nog wel eens te matig. Toch verdient de Hagenaar een dikke voldoende.

Clasie - 7,5. Ook de aanvoerder kan terugkijken op een prima partij. Beet zich weer ouderwets vast in zijn tegenstander en leed amper balverlies. Onmisbaar voor de Rotterdammers

El Ahmadi - 7,5. Wat een fraaie treffer van de Marokkaan! Scoorde tegen Sevilla alweer zijn tweede doelpunt in deze Europa League-campagne en dat voor iemand die eigenlijk bijna nooit een treffer maakt.

Toornstra - 8. De maker van de belangrijke openingstreffer en een van de beste Feyenoorders. Niet alleen van vandaag, maar eigenlijk van de laatste weken. De middenvelder past zich moeiteloos aan sinds dat hij van FC Utrecht is overgekomen.

Kazim-Richards - 7. Kreeg de laatste weken veel kritiek te verwerken, maar was vanavond wel degelijk van waarde voor Feyenoord. Hield de verdedigers van Sevilla constant bezig met zijn sterke lijf. Won daarmee veel vrije trappen.

Boëtius - 7. De oude Boetius lijkt langzaam terug te komen. Zijn acties lukken weer wat meer en ook de lef en branie zijn weer aanwezig. Had wel moeten scoren.