PSV vrijdagmiddag opnieuw in actie, uitstel Eredivisie-topper dreigt
Eindhovenaren moeten door onbespeelbaar veld andere planning aanhouden

PSV vrijdagmiddag opnieuw in actie, uitstel Eredivisie-topper dreigt

27-11-2014 23:11
8

PSV wil dat de KNVB de voor zondag geplande thuiswedstrijd van de Eindhovense club tegen Feyenoord verplaatst. "Het wordt zo wel heel kort dag", zei algemeen directeur Toon Gerbrands donderdag na het gestaakte duel met Estoril in de Europa League voor de camera van RTL7.

Vanwege overvloedige regenval konden Estoril en PSV niet meer aan de tweede helft beginnen. Beide clubs trappen vrijdagmiddag om 17.00 uur Nederlandse tijd alsnog af voor de tweede helft. Estoril verdedigt dan een voorsprong van 3-2.

Wedden

Meer odds

"Officieel moet er 48 uur tussen wedstrijden zitten", weet Gerbrands. "Dat is fair play. We zouden zondag om 16.45 uur tegen Feyenoord moeten spelen. Dan is de voorbereiding wel heel kort voor ons. Maar we hebben natuurlijk ook met autoriteiten te maken", doelde hij op de gemeente en politie van Eindhoven.

"Vrijdagochtend regent nog hier in Estoril. Dus we kunnen pas vrijdagmiddag aan de tweede helft beginnen. Nu weten we niet eens of we vrijdagavond naar huis kunnen vliegen." De KNVB bepaalt vrijdag wat er met het duel tussen PSV en Feyenoord gaat gebeuren.