Feyenoord zet Europa League-winnaar te kijk: That's another cook, hè!
Boulahrouz geniet van speelminuten bij Feyenoord

Feyenoord zet Europa League-winnaar te kijk: "That's another cook, hè!"

28-11-2014 07:00
3

Notabene tegen zijn oude club mocht Khalid Boulahrouz weer eens speelminuten maken. De verdediger begon door de afwezigheid van Luke Wilkshire als rechtsback en stuntte met Feyenoord tegen Europa League-winnaar Sevilla (2-0).

Yorick Hokke
ROTTERDAM

Veel speelde Boulahrouz nog niet voor Feyenoord, maar donderdagavond was het dan zover. De routinier kreeg van trainer Fred Rutten de taak om de Andalusische opponent van scoren af te houden en slaagde met verve in die missie. "Het was tegen mijn oude club, maar als je in het veld staat telt dat natuurlijk niet meer", aldus Boulahrouz tegenover VoetbalPrimeur. "Of ik nog jongens kende van die club? Eentje maar, Carrico. Daar speelde ik samen mee bij Sporting. Maar met mensen van de medische en technische staf heb ik wel even gebabbeld. Altijd leuk om ze weer even tegen te komen."

De zege van Feyenoord was extra indrukwekkend doordat de ploeg van trainer Fred Rutten opnieuw geen tegentreffer incasseerde. "That’s another cook hè", imiteert een grijnzende Boulahrouz Louis van Gaal. "Dit is waar je het voor doet. Ook tegen dit soort ploegen moeten wij ons kunnen wapenen en daarom zijn we aan een proces begonnen. We wisten aan het begin van het seizoen heel goed dat het niet bij een leien dakje zou gaan bij ons, maar iedereen kan nu zien dat het de juiste kant op gaat bij ons. Dat wij ook tegen dit soort ploegen geen kansen weggeven, is een compliment voor heel het team. Dit is echt een teamprestatie. We voelen allemaal dat we aan het groeien zijn."

Vizier op PSV
Nu de overwintering in de Europa League is veiliggesteld kan Feyenoord zich richten op de aankomende topper tegen PSV. Om aan te haken bij de Eindhovense koploper is een overwinning noodzakelijk. "Onze eerste doelstelling is bereikt met het behalen van de volgende ronde, maar nu willen we door. Natuurlijk mag iedereen hier eerst wel even van genieten. De fans hebben hier heel lang op moeten wachten, maar zijn ons altijd blijven steunen. Daarom is dit wel het minste wat we voor ze konden doen. Maar PSV is weer een hele andere wedstrijd."

Voor Boulahrouz smaakt zijn optreden tegen Sevilla naar meer. "Hopelijk heb ik weer een basisplaats, ik vind dat ik vandaag goed mijn mannetje heb gestaan. Af en toe was het in de tweede helft een beetje slordig, maar dat kwam ook door vermoeidheid. Ik voel mij echter fit."