We zullen misschien dit seizoen niet al zesde of zevende worden
"Dat doel denken we op termijn te bereiken met ander voetbal"

"We zullen misschien dit seizoen niet al zesde of zevende worden"

28-11-2014 07:02
1

Niet alleen bij NAC Breda is het crisis, ook rondom FC Utrecht neemt de onrust toe. Met zeventien punten uit dertien wedstrijden zijn de prestaties niet heel best en bovenal is van het aanvallende voetbal dat de club predikt weinig terug te zien.

FC Utrecht leed zondag alweer de derde thuisnederlaag van het seizoen (1-3 tegen Cambuur) en de kritiek op trainer Robbie Alflen is behoorlijk. "Beschamend, kopte jullie krant maandag. Dat was het natuurlijk ook", zegt algemeen directeur Wilco van Schaik in het Algemeen Dagblad.

"Wat we willen - aanvallend, attractief voetbal spelen - is de moeilijkste opgave die we ons hadden kunnen geven. Het gaat met horten en stoten, maar we gooien ons beleid niet om vanwege één mislukte penalty. Schiet Ruud Boymans de 2-0 binnen, dan spreekt er nu niemand van een mogelijk aanstaande crisis."

De positie van 'lichtgewicht' Alflen staat hoe dan ook niet ter discussie. "Ook als een ervaren trainer zeventien punten haalde, was er nu kritiek geweest. Utrecht is een club met hoge pieken en diepe dalen, ook in emoties. Robby werkt met een jonge groep, hij heeft het vanwege de vele blessures een tijdje moeten doen met een aanval van gemiddeld achttien jaar oud. We geven het de tijd."

"We zullen misschien dit seizoen niet al zesde of zevende worden. Dat doel denken we op termijn te bereiken met ander voetbal, inclusief een spelersgroep die deze winter en komende zomer steeds meer wordt toegespitst op types die daar bij passen", aldus Van Schaik in de ochtendkrant.