PSV en Feyenoord krijgen duidelijkheid: Er moet een andere datum komen
"Ook weten wij nu nog niet eens of we morgenavond zelf terug kunnen vliegen"

PSV en Feyenoord krijgen duidelijkheid: "Er moet een andere datum komen"

28-11-2014 07:23
19

Het lijkt erop dat de topper tussen PSV en Feyenoord moet worden uitgesteld. De Eindhovenaren beginnen vrijdag waarschijnlijk pas om 17.00 uur aan de tweede helft van het verregende duel met Estoril, waardoor er geen 48 uur meer tussen beide wedstrijden zit. De KNVB beslist vrijdag.

PSV pleit er daarom voor om het duel van zondag 16.45 uur te verplaatsen. "Dat is wel in het belang van PSV, ja", verklaart algemeen directeur Toon Gerbrands in gesprek met RTL7. "Als het aan ons ligt, vragen we de KNVB om het duel te verplaatsen. Al was het maar uit het oogpunt van fair play. Die 48-uursregel is er natuurlijk niet voor niets."

Gerbrands rekent erop dat de Eredivisie-topper een andere datum krijgt. "Als er minder dan 48 uur tussen zit, zal er een andere datum moeten komen. Dan gaan we niet over halfuurtjes of kwartiertjes praten. De KNVB zal daar vrijdag over beslissen", aldus het directielid, die in de catacomben één grote chaos aantrof. "Een hoop mensen liepen gestresst rond te rennen. Ik heb wel eens een boekje over crisismanagement geschreven. Misschien moet ik dat eens in het Portugees laten vertalen."

"Hoewel het voor de voetbalmensen al binnen vijf minuten duidelijk was dat er niet meer gespeeld kon worden, ging Estoril toch met blazers en bezems aan de slag. Ik zei vooraf 'als je lang genoeg meeloopt, dan maak je alles een keer mee'. Ik had bij AZ al eens meegemaakt dat een wedstrijd moest worden gestaakt door brand en een keer omdat onze keeper iemand die het veld opkwam een doodschop verkocht. Dit is weer wat anders", zegt Gerbrands in De Telegraaf.

Grote gevolgen
Voor PSV heeft het afgelasten van de Europa League-wedstrijd (tussenstand 3-2) grote gevolgen. "Er zijn alleen al vijfhonderd supporters en honderd sponsoren die dachten morgenochtend te vertrekken. Ook weten wij nu nog niet eens of we morgenavond zelf terug kunnen vliegen."