'Overmars denkt aan ultieme transferstunt en pleegt telefoontje naar Barcelona'
Ajax-directeur spreekt met Zubizarreta

'Overmars denkt aan ultieme transferstunt en pleegt telefoontje naar Barcelona'

28-11-2014 07:44
8

Als het aan Marc Overmars ligt, dan zien de supporters van Ajax na de winterstop één van de grootste talenten van Europa in de Arena. De directeur voetbalzaken heeft geïnformeerd naar Munir El Haddadi, zo meldt Sport.

De negentienjarige El Haddadi geldt als een absoluut toptalent. De aanvaller maakte eerder dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht en heel snel daarna volgde al zijn eerste optreden in het nationale elftal van Spanje.

Echter, door de entree van Luis Suarez heeft El Haddadi zijn plek in het elftal verloren en dat heeft Overmars ook begrepen. Hij hoopte de vriendschap met Barcelona te kunnen gebruiken om El Haddadi in januari naar Nederland te halen, maar Barcelona wil niet meewerken.

Volgens het Spaanse dagblad informeerde Overmars afgelopen week bij sportief directeur Andoni Zubizarreta naar de mogelijkheid om El Haddadi in de winter naar Nederland te halen. Hij kreeg daarbij uit eerste hand te horen dat de linksbenige Spanjaard onder geen beding mag vertrekken.

El Haddadi bevindt zich in een cruciale fase van zijn carrière en Barcelona wil daarom direct toezicht op zijn ontwikkeling. Trainer Luis Enrique denkt bovendien dat hij de aanvaller regelmatig wil gebruiken, als afwisseling voor zijn optredens bij FC Barcelona B.