'Einde van Van Persie bij Manchester United lonkt: eerste club meldt zich'
Transfer in de zomer is een optie

'Einde van Van Persie bij Manchester United lonkt: eerste club meldt zich'

28-11-2014 08:30
9

Het zou heel goed kunnen dat Robin van Persie bezig is aan zijn laatste seizoen in dienst van Manchester United. De 31-jarige spits weet het dit seizoen niet waar te maken en heeft van alle topspitsen in Engeland zelfs het allerslechtste gemiddelde. Andere clubs ruiken daardoor hun kans.

Volgens The Telegraph wil Roberto Mancini opnieuw een poging wagen voor Van Persie, nadat hij eerder een poging had gedaan om hem van Arsenal naar Manchester City te halen. Nu moet de aanvaller de trainer gaan vergezellen bij Internazionale, waar Mancini net is begonnen.

De krant houdt er rekening mee dat een transfer in de zomer een optie is voor Man Utd, waar Van Persie dan nog een eenjarig contract heeft. Probleem is wel dat de Nederlander dan een flinke loyaliteitsbonus misloopt. In zijn contract staat dat hij ruim twaalf miljoen euro krijgt als hij zijn vierjarige contract in 2016 uitdient.

Ondanks het feit dat de prestaties van Van Persie er niet beter op zijn geworden dit seizoen, bestaat het gevoel dat hij nog wel van waarde kan zijn in het langzamere tempo van de Serie A. United betaalde twee jaar geleden 25 miljoen euro voor RvP, die nu niet meer dan 12 miljoen euro lijkt op te kunnen brengen.