'Van Gaal gaat Van Persie vervelende primeur bezorgen bij Manchester United'
Nederlander op de bank tegen Hull City

'Van Gaal gaat Van Persie vervelende primeur bezorgen bij Manchester United'

28-11-2014 10:11
3

Robin van Persie wordt langzaam richting de uitgang geduwd bij Manchester United. Engelse media melden vrijdag dat Louis van Gaal tegen Hull City voor Radamel Falcao gaat kiezen.

Manchester United heeft grote personele problemen in de verdediging, maar aanvallend zijn er weinig zorgen. Van Gaal heeft een luxeprobleem en moet elke week kiezen tussen Van Persie en de weer fitte Falcao. In het competitieduel met Hull (zaterdag) krijgt de Colombiaan zo goed als zeker de voorkeur.

Falcao kondigde vorige week al aan dat hij honderd procent fit is en dat gaat ten koste van Van Persie, die sowieso al niet lekker in zijn vel zit op Old Trafford. De teller staat dit seizoen pas op drie treffers en vorige week tegen Arsenal beleefde hij zijn dieptepunt. Na twaalf balcontacten, waarvan drie corners, werd hij uit zijn lijden verlost door Van Gaal.

Van Persie wordt aanstaande zaterdag voor het eerst in zijn Manchester United-carrière geslachtofferd. De Nederlander was de voorbije twee seizoenen goed op dreef bij de Engelse grootmacht, die na twaalf speelronden op de vierde plek staat in de Premier League.