Spaanse kranten lovend: 'Beter Feyenoord is en blijft een historisch bolwerk'
'Feyenoord was gewoonweg beter dan Sevilla'

Spaanse kranten lovend: 'Beter Feyenoord is en blijft een historisch bolwerk'

28-11-2014 11:40
15

Feyenoord verraste donderdagavond Sevilla (2-0), in de rug gesteund door een kolkende Kuip. In de Spaanse kranten wordt lovend geschreven over de strijdlust van de Rotterdammers.

Het Legioen liet zich van zijn beste kant zien en mede daardoor hield Feyenoord de drie punten in Rotterdam. 'Sevilla verdrinkt in uitzinnige Kuip', kopt AS dan ook. Marca roemt de Feyenoord-fans: 'Sevilla stond onder hoogspanning, vooral door de uitzinnige supporters van de betere tegenstander. Feyenoord is en blijft een historisch bolwerk'.

In de meeste kranten wordt de zege van Feyenoord verdiend genoemd. 'Feyenoord was gewoonweg beter dan Sevilla, dat zich langzaam zorgen moet maken', schrijft El Paìs. De Spanjaarden wonnen slechts één van de laatste vijf wedstrijden. Volgens El Diario Sevilla ligt dat echter niet alleen aan Sevilla zelf: 'Sevilla verlengt de slechte reeks tegen een ploeg van laag niveau. Talloze fouten van de scheidsrechter kostten Sevilla de kop'.

In El Mundo Deportivo is er ook oog voor de onzekere uitgangspositie van Sevilla in de laatste groepswedstrijd tegen HNK Rijkeka. De titelhouder moet een punt over de streep slepen om de knock-outfase van de Europa League te bereiken. 'De kampioen staat aan de rand van de afgrond'. Feyenoord is al zeker van de volgende ronde.