Primeur voor bestrafte Lodeweges: Het lijkt me zo verschrikkelijk naar
Coach mag niet op de bank zitten

Primeur voor bestrafte Lodeweges: "Het lijkt me zo verschrikkelijk naar"

28-11-2014 12:49

Dwight Lodeweges zit zaterdag op de tribune als 'zijn' sc Heerenveen het opneemt tegen Heracles Almelo. De trainer is geschorst naar aanleiding van zijn commentaar op de leiding bij Ajax-Heerenveen.

De KNVB strafte Lodeweges, die één wedstrijd niet op de bank mag zitten. Het is voor het eerst in zijn loopbaan dat hem dat overkomt. "Ik mag de bespreking doen, maar mag niet in de kleedkamer komen, niet in de dug-out en in de rust mag ik er ook niet bij zijn. Lijkt me heel vervelend, je denkt toch van, 'hoe is het, wat gaan ze doen'. Het lijkt me zo verschrikkelijk naar", blikt hij vooruit op de clubsite.

Overigens is Lodeweges het nog steeds niet eens met de straf. "Ik heb niet gevloekt of gescholden en ben niet in het veld geweest. Het klopt dat ik buiten mijn vak was, maar heb geen gekke dingen gedaan", zegt de coach, die moet puzzelen vanwege de schorsingen van Luciano Slagveer en Joey van den Berg. Jordy Buijs is de rest van het seizoen uitgeschakeld met een knieblessure. "We moeten puzzelen", weet Lodeweges.

Kenny Otigba en Morten Thorsby zullen zeer waarschijnlijk in de basis staan. Op welke positie Thorsby speelt is nog niet duidelijk. "Morten kan op meerdere posities uit de voeten, maar dat geldt ook voor Daley (Sinkgraven, red.)", aldus de trainer. "Normaliter valt er iemand weg en zet je een er een ander neer, maar we zijn er drie kwijt en ook nog op specifieke posities. We hebben daarom afgelopen week meerdere varianten getraind."