'Lelijke overwinning' moet PEC aan betere balans op vreemde bodem helpen
Jans: "Excelsior heeft een hecht team en een nuchtere coach"

'Lelijke overwinning' moet PEC aan betere balans op vreemde bodem helpen

28-11-2014 13:11

PEC Zwolle heeft de goede positie op de ranglijst vooral te danken aan de punten die het in eigen huis pakte. Op vreemde bodem wist het dit seizoen alleen van FC Dordrecht te winnen. Zondag gaat de bekerwinnaar en huidige nummer zeven van de Eredivisie op bezoek bij een andere promovendus, Excelsior.

Trainer Ron Jans vindt dat het tijd wordt aan die uitbalans te gaan tornen, te beginnen in Rotterdam. De coach heeft niet echt een idee waarom PEC buitenshuis weinig resultaten boekt. "In meerdere uitwedstrijden kwamen we niet onder de druk uit. Misschien heeft FC Twente afgelopen zondag wel het voorbeeld gegeven hoe het ook kan. Wij hadden wat meer balbezit, en zij pakten de zege met 1-2", zegt hij tegen De Stentor.

Wedden

Meer odds

Na de winst bij FC Dordrecht haalde PEC alleen in de Arena een resultaatje: 0-0 tegen Ajax. Van NAC Breda, AZ, Go Ahead Eagles en Feyenoord werd verloren, terwijl in Zwolle vijf keer winst, een gelijkspel en een nederlaag genoteerd werd. Jans: "Het wordt tijd om de verhouding tussen resultaten in eigen huis en in uitwedstrijden op orde te brengen. De uitslagen in uitwedstrijden zijn extreem slecht. Misschien moeten we maar eens een lelijke overwinning boeken, dat hebben we dit seizoen nog niet gedaan."

In Excelsior treft PEC Zwolle wel een tegenstander die het op het eigen veld goed doet: drie keer winst, drie keer gelijk. "Ze zijn in thuiswedstrijden al lange tijd ongeslagen, hebben een hecht team en een nuchtere coach, Marinus Dijkhuizen. Die heb ik als speler nog een tijdje in de groep gehad, bij FC Emmen", weet Jans.

De trainer kan in Rotterdam niet beschikken over Thanasis Karagounis (knie), Joost Broerse (voet) en Wout Brama (kuit). Spits Tomás Necid zit zijn laatste wedstrijd schorsing uit.