Ajax gaat bij winterse verkopen pas in de zomer de transfermarkt op
Amsterdammers willen Moisander en Schone ook niet per se kwijt

Ajax gaat bij winterse verkopen pas in de zomer de transfermarkt op

28-11-2014 13:35
5

De kans dat Ajax in de winterstop naar versterking op zoek gaat is minimaal. Ook als er spelers verkocht worden, houdt Frank de Boer vast aan de spelers die er al zijn. Dat zei hij vrijdag op de persconferentie.

De geruchten over een mogelijk vertrek van Niklas Moisander en Lasse Schöne zwellen de laatste weken aan. En dus wordt de vraag of Ajax vervangers gaat halen als zij vertrekken relevant. "Nee", antwoordde De Boer kort en bondig. Pas komende zomer gaat Ajax eventueel de transfermarkt op.

Overigens staat het voor De Boer helemaal niet vast dat Moisander in de winter wordt verkocht. "Nee. Hij komt nu alleen wel op het moment van zijn carrière dat hij zo'n stap moet maken. Dat weten we allemaal, dat gunnen we hem ook. Tot nog toe vinden we hem heel belangrijk voor Ajax 1. Mocht er een club komen gaan we niet in de weg staan."

Schöne zit in dezelfde situatie, maar De Boer wil hem niet kwijt. De Deen werd deze week aan Napoli gelinkt. "Volgens mij hebben we dat al aangegeven: wij willen hem dolgraag behouden. Je weet het nooit, maar ik ga er niet vanuit dat hij in januari vertrekt. Wij willen dat zeker niet."

De kans bestaat dat een aantal talenten van de A1 in januari mee mag op trainingskamp in Qatar, maar De Boer belooft niets. "Natuurlijk denken wij daar over na. Maar het gaat erom dat het wel functioneel is. Als ik met 28 man op een trainingsveld sta en je gaat elf tegen elf spelen, ik denk niet dat daar mensen op zitten te wachten. We zullen zien wat er in de winterstop gaan gebeuren. Maar dat zij heel dicht bij zo’n trainingskamp zitten, is wel zeker."