Van den Brom complimenteus: In mijn ogen de revelatie van het seizoen
AZ reist zondag over de Afsluitdijk richting Leeuwarden

Van den Brom complimenteus: "In mijn ogen de revelatie van het seizoen"

28-11-2014 13:57

AZ neemt het zaterdag in Leeuwarden op tegen SC Cambuur. In de ogen van AZ-trainer John van den Brom is de ploeg van Henk de Jong de grootste verrassing van dit Eredivisie-seizoen.

AZ zal echter een gevaarlijke tegenstander zijn voor Cambuur. De Alkmaarders presteren goed op kunstgras én hebben buitenshuis meer punten gepakt dan in eigen stadion. "Dat is een gegeven. Laat die wedstrijd dan maar komen", zegt Van den Brom tegen RTV Noord-Holland. "Maar Cambuur is een goede ploeg. In mijn ogen de revelatie van het seizoen."

Tegen Vitesse (1-0) speelde AZ een goede, maar zwakke tweede helft. "Daar hebben we uitgebreid over gesproken", aldus Van den Brom op de clubsite. "Het moet absoluut beter dan we daar lieten zien. Een verklaring? Het kwam mede door het vroegtijdig uitvallen van Celso Ortiz en Simon Poulsen. Celso was door interlands vermoeid en Poulsen geblesseerd. Later was ook Thom Haye op en waren we al door de wissels heen."

AZ heeft zondag in ieder geval geen last van de geschorste Cambuur-spits Bartholomew Ogbeche. "Gezien de beelden en analyses is hij een belangrijke pion. Een goede spits die scoort en als aanspeelpunt functioneert. Martijn Barto en Michiel Hemmen zijn ook goede spitsen, dus de speelwijze van Cambuur zal hetzelfde blijven."

Steven Berghuis is op de weg terug, maar kan nog niet in actie komen in het eerste elftal. "Berghuis heeft nu twee weken volledig met de groep meegetraind en het past in het protocol om dan wedstrijdminuten te gaan maken. Jong AZ oefent zondag tegen AA Gent. Steven gaat dan een helft spelen", besluit Van den Brom.