'De spelers hebben een 'drive' laten zien om te willen winnen, dat is onze winst'
Schreuder tevreden met instelling van spelersgroep

'De spelers hebben een 'drive' laten zien om te willen winnen, dat is onze winst'

28-11-2014 14:14

Alfred Schreuder kan met FC Twente terugkijken op een serie goede wedstrijden. Zondag neemt de oefenmeester het met zijn ploeg in de Grolsch Veste op tegen FC Groningen.

"In de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-2 winst, red.) hebben de spelers een drive laten zien om te willen winnen en dat is ook een goede winst die we geboekt hebben. Voetballend is ons spel redelijk, daarin kunnen we nog stappen maken, en als de spelers dan, net als zondag, nóg meer beleving kunnen brengen is dat heel goed", zegt Schreuder in de aanloop naar 'Groningen-thuis' op de officiële clubsite.

"De spelers hebben het duel met Zwolle echt benaderd als een topwedstrijd. Zwolle was tot dan toe thuis nog ongeslagen en had van grote clubs gewonnen. De manier waarop het team zich gepresenteerd heeft, daar zijn we tevreden over. Nu moeten we verder en het is belangrijk om alleen gefocust te zijn op de volgende wedstrijd", vervolgt Schreuder, die met Groningen een 'ander type tegenstander' treft.

Orlando Engelaar kan zondag nog niet in actie komen. De middenvelder moet zich volgens Schreuder richten op de wedstrijd tegen Vitesse, een week later. Felipe Gutiérrez is nog altijd niet van de partij, maar toont vorderingen in zijn revalidatie. "Hij zal de komende tijd in Nederland revalideren. Over een moment van rentree kunnen we nog niets noemen, de gezondheid van Felipe staat voorop en het belangrijkste is dat hij goed herstelt", besluit de trainer van de Tukkers.