'Revelatie van het seizoen' wordt volwassen: Levensgevaarlijk in de counter
"AZ is een hele lastige ploeg om tegen te spelen"

'Revelatie van het seizoen' wordt volwassen: "Levensgevaarlijk in de counter"

28-11-2014 15:30

Met het zelfvertrouwen zit het wel goed bij SC Cambuur. De club uit Leeuwarden boekte vorige week een knappe zege bij FC Utrecht, zaterdag staat het duel met AZ op de rol.

Henk de Jong beleefde een fijne week met de spelers van Cambuur, na de 1-3 in de Galgenwaard. "We hebben echt een hele goede wedstrijd gespeeld in Utrecht. Ik ben vooral tevreden over de rust die we bewaarden na de achterstand, we raakten niet in paniek en bleven voetballen. Daarin zijn we duidelijk volwassener geworden, we kunnen nu ook in uitwedstrijden dominant voetbal spelen", aldus de trainer, die met Cambuur de eerste overwinning op echt gras boekte sinds de terugkeer in de Eredivisie anderhalf jaar geleden.

In die periode won Cambuur nog niet van AZ. Niet gek, vindt De Jong. "AZ is een hele lastige ploeg om tegen te spelen. Ze zijn levensgevaarlijk in de omschakeling. Daar moeten we voor waken en we moeten vooral ook heel zorgvuldig zijn in de dingen die we doen. Als we dat doen liggen er zeker mogelijkheden voor ons."

De thuisclub moet het zaterdag stellen zonder Bartholomew Ogbeche (geschorst) en Daniël De Ridder (geblesseerd). Daar staat de rentree van Lucas Bijker en Wout Droste tegenover. Laatstgenoemde zit echter op de bank. De Jong: "De beste speelt bij ons altijd en Calvin (Mac-Intosch red.) heeft het fantastisch gedaan. Er is voor ons geen reden om hem te wisselen."